- http://viaferrata.orionsoft.cz

Yetis Weg

závěrečný převis

Charakteristika

Oblast Středoněmecká vysočina, Krušné hory
Stát Německo
Vrchol(y)
Obtížnost (dle průvodce)* Velmi Těžká (E)
Nadmořská výška 410 m n. m.
Doba celkem (ferrata) 0 hod 38 min (0 hod 8 min)
Převýšení celkem (ferrata)  ? m (? m)

Hodnocení *

Hodnocení Autora Ostatních
Krása Pěkná  2/3 -
Tech. náročnost Extrémně těžké (E)  5/5 -
Exponovanost Exponované  2/3 -
Kvalita jištění Perfektní  3/3 -
Návštěvnost Navštěvovaná cesta  2/3 -

Trasa (hlavní body)

parkoviště - lezecká stěna - parkoviště

Parking / výchozí bod

1 km S  směrem od obce Wolkenstein.
Od Hory Svatého Šebastiána po silnici 174 na Marienberg a zde vlevo po silnici 171 na Wolkenstein. V současné době – jaro 2018 – je příjezd pod skálu z městečka uzavřen pro stavební práce. Je tak možno např. minout Wolkenstein a po silnici 101 vlevo do údolí s říčkou směr Annaberg Buchholz. Nyní pokračujeme až k odbočce vpravo na Drebach. Zde u východiště značených cest malé parkoviště.
Možný je asi také příjezd , kdy po dosažení údolí s říčkou ve Warmbadu přejedeme řeku a po Flossplatzer Weg se dostaneme na silničku vedoucí pod skály z druhé strany.
Po ukončení stavebních prací bude možný příjezd i silničkou z městečka Wolkenstein.

Nástup

0 hod 15 min, převýšení 20 m.
Od parkoviště dále ve směru jízdy asi 50 m, vlevo odbočka silničky vedoucí podél řeky. Po silničce, přes železniční trať a dále asi 500 m k mostu přes říčku. Most má nyní – jaro 2018 - stavební firma oplocen kvůli rekonstrukci, ale o víkendech je asi přístupný. Přejdeme most a sejdeme po druhém břehu asi 100 m vlevo k jezu. Vpravo od něj lezecká skála, od níž stoupá pěšinka vlevo vzhůru, místy kramle - obtížnost A. Vystoupáme až do amfiteátru lezecké stěny.Z amfiteátru můžeme sestoupit několik metrů k nevelké skalce.

Via ferrata

0 hod 8 min, převýšení ? m.
Od místa nástupu na Bergweg začíná sestupová trasa nejtěžšího klettersteigu této oblasti Yetis Weg. Sestupujeme svislou stěnou D, D/E až k vodě, pak snadný traverz B a C s nejspodnějším stupem asi 10 cm nad hladinou kanálu. Nakonec svislý úsek. Spodní část E je jen trochu převislá, ale vyžaduje sílu. Následuje snadnější úsek B, ze kterého lze užít únikovou cestu obtížnosti A/B vpravo vzhůru svahem. Horní převis E má 2 umělé stupy a je dost převislý.

Sestup

0 hod 15 min.
Na místě lze spojit s cestami
Artist - C - (v současnosti - 2018 uzavřen)
Bergweg - B
Gratweg - C
Gipfelweg - D


Sestup nástupovou trasou

Další informace

Láďa Beneš

Aktualizace článku: středa 2. května 2018

Upozornění: Přes veškerou snahu o aktuálnost a přesnost mohou popisy cest obsahovat chyby či nepřesnosti. Popisy jsou chráněny dle autorského práva a nelze je v jakékoliv formě šířit bez svolení autora a provozovatele serveru.